Yoga

SCHEMA vt 2019

Start vecka 3 med GRATIS prova på för alla nya deltagare!

Ladda ner;

schema vt 19

SCHEMA VT 19 text baksida

Boka tid

Tisdagar

kl. 17.30-18.45  GongYogaSlowYin – Bea

kl. 19.15-20.30  Frigörande Dans – AnnCharlotte

Onsdagar

kl. 19-20.15   NIA –  Marica

Torsdagar

kl.17.30-18.45  Ojämn vecka YogaNidra med Gong – Bea

kl. 17.30-18.45 Jämn vecka SamaYoga med gongavslappning – Bea

Fredagar

kl 12.10-12.40 LunchGong – Bea

kl.17-18.15 ShaktiPower – KundaliniYoga,Shaking,Dans=YogaDans – Alexandra

Söndagar

ojämn vecka kl 17  SamaYoga/LivsYoga- Anneli

Passbeskrivningar

GongYoga SlowYin – Sinnesro
“The Practice of Quiet Power” Yinyoga. Hjälper till balansera yin & yang– ökar flödet av qi/prana i meridianerna– hjälper till att bevara och upprätthålla en bra bindväv/fascia– hjälper till att utveckla en medveten meditativ närvaro Ett tillåtande pass i total acceptans. Att det är som det är, att Du är som du är och det är helt perfekt. Yogaövningarna kan alla göra vare sej du har yogat innan eller ej. Vi tar hjälp av bolster, kuddar, klossar mm. För att ge ett xtra djup spelar jag gong, skålar o lite annat under klassen samt till avslappningen efteråt. Ledare; Beatrice Nilsson

Frigörande Dans är en slags meditation i rörelse, där din kropp får röra sig fritt och spontant som den känner för i stunden.

Guidad av härlig musik och sköna rytmer från alla världens hörn, rör vi oss med halvslutna ögon för att lättare kunna känna in vad vår egen kropp mår bäst av i stunden, och för att släppa på prestation och jämförelse.

Ett fantastiskt sätt att frigöra muskelspänningar och tankar, öka flödet och cirkulationen i kroppen och få tillgång till mer lätthet, glädje, kraft och energi.

I dagarna presenterades den första forskningsstudien baserad på Frigörande Dans.

Den är gjord av Kicki Nordström, Leg. Fysioterapeut, och är baserad på intervjustudier av människor som fått dansa frigörande dans under några veckors tid. Resultatet av studien visar:

”Frigörande Dans läker och ger kraft i vardagen”

Hela studien finns publicerad i den högt ansedda sjukgymnasttidningen ”European Journal of Physiotherapy”

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/21679169.2018.1536893

Ledare; Ann-Charlotte Johansson

NIA – ”Joy of movement”- träning till skön musik för alla”  Nia står får ”Neuromuscular integrerad Action” vilket gör att hela du, inifrån och ända ut i fingertopparna blir omhändertagen och får träning på ett unikt roligt och välgörande sätt.

Nia är träningen för alla som vill och längtar efter att dansa, röra sej och träna kravlöst och med sann glädje, utan måsten eller prestation. Kondition, styrka och flexibilitet får du på köpet. Ditt sinne får en härlig stund med effekter som du kan ha med dej i din vardag.

Nia är en unikt utvecklad certifierad träningsform där du genom en unikt uppbyggd teknik och struktur i träningen ger din kropp och ditt sinne ett möte med träningsformer från öst till väst. Nia genomförs i och skapar glädje, närvaro och kroppsmedvetenhet. Träningen utgår från acceptans och att vara vänligt inställd till dej själv och din kropp.
Du tränar såväl styrka och puls som flexibilitet, koordination och rörelseförmåga.
Ledare;
Marica Granlund-Nilsson

ShaktiPower När du blandar Kundaliniyoga med shaking och dans så får du en härlig YOGADANS.  Klassen är bara för kvinnor.   Ledare; Alexandra Stjernberger

SamaYoga – Harmoni & Balans
SamaYoga bygger mestadels på hatha yoga men hämtar även inspiration från andra traditioner. Mjukgörande, flödande, stärkande, med närvaro och acceptans. Yoga som ett sätt att bli bekväm i sig själv, fördjupa andningen och skärpa sin förmåga att fokusera, vara nära sig själv, och en möjlighet att komma i djupare samklang med livet. Yoga som en träning i att göra saker med full närvaro och medvetenhet.
Kraftfullt, effektiv & avslappnande.

”Det viktigaste är inte hur övningarna ser ut, viktigast är hur det känns”

Ledare;

Söndagar ojämn vecka –  Anneli Davidsson Hari Om AB

Torsdagar jämn vecka – Beatrice Nilsson 

YogaNidra med Gong Inre resa
”Blissful relaxation”  Guidad djupavslappning genom olika lager in till ditt innersta sanna jag.  Under klassen får du uppleva vackra och helande toner från klang o kristallskålar bla. Klassen avslutas med gongavslappning. Ledare;   Beatrice Nilsson

Priser

10 kort 1350 kr  (6 månader)

20 kort 2400  (6 månader)

Termin 2500 kr  ( OBS terminskortet säljs endast 12/1 samt under v.3 )

drop in 160 kr

Du kan också välja att gå för ”bara” en ledare, och boka kurs. Kontakta isåfall ledaren direkt för prisuppgift och anmälan.

Betalningsalternativ

Swish 123 018 69 99 (Beatrice Nilsson)

Bg 5757-9617 (Handgreppet)

Faktura (hör av dej)

VISA

Mastercard

Min Friskvård - Banner inverterad

http://www.minfriskvard.se

Boka tid